OVER ONS

Laten we lopen, praten, leren en plezier hebben!

Als je de Nederlandse taal leert, dan is blijven spreken en oefenen belangrijk. Immers: oefening baart kunst. Of in het Engels: practice, practice, practice! Als dat op een leuke, gezellige en actieve manier kan, is het voor iedereen een pluspunt. En dus gaan we naar buiten en praten we met elkaar. We delen verhalen en tips. We zorgen voor elkaar. Naar een nieuw land emigreren is namelijk soms ook lastig en het Nederlandse weer draagt ook niet bij. Dus, hup naar buiten, vitamine D en samen Nederlands oefenen en lol maken. Dat is Walking and Talking. En iedereen is welkom!

Walking & Talking is opgericht in Rotterdam. Annelies Maris en Masha Nikolaeva zijn in september 2019 met dit initiatief begonnen.

Zij hebben Stichting Walking & Talking opgericht om het initiatief te professionaliseren en de impact ervan te vergroten.

Ons doel is om bij te dragen aan:
(a) de integratie en gelijke kansen van volwassen tweedetaalleerders
en
(b) het creëren van ontmoetingen en verbinding tussen stadsgenoten.

Initiatiefnemers van Walking and Talking

Walking and Talking is het initiatief van Annelies Maris en Masha Nikolaeva.

Annelies копия

FOUNDER

Annelies Maris

Annelies is Nederlands, marketinggericht, lerares, zwemmer, pannenkoekliefhebber en heeft een groot hart om bij te dragen aan mens en maatschappij.

"Zeven jaar lang was ik mede-verantwoordelijk voor de uitbouw en bedrijfsvoering van het landelijk trainingsbureau Erasmus Education.
In die tijd ben ik ook begonnen als vrijwilliger om nieuwe Nederlanders te helpen met de Nederlandse taal.

Tijdens mijn opleiding Communicatie en naast mijn werk ben ik altijd actief geweest als mede-initiatiefnemer van verschillende projecten.
Zo heb ik bijvoorbeeld een huisrestaurant in Zwolle gerund met als doel om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen.

Wandelen en praten combineert een paar liefdes voor mij: bijdragen aan het leven van anderen, buiten zijn en oprechte gesprekken voeren. Minder telefoontijd, meer gezamenlijke tijd!
Trots om mede-maker van deze beweging te zijn."

IMG_6261

FOUNDER 

Masha Nikolaeva

Masha is een reiziger, ingenieur, vrijwilliger, filmmaker, plantenfanaat en fan van yoga in de hangmat.

"Oorspronkelijk kom ik uit Moskou, Rusland, waar ik hoofd was van een civiel-technische team. Toen ik naar Nederland verhuisde, heb ik een transitie in mijn carrière gemaakt. Nu kun je me vinden bij Accent Avondschool waar ik Engelse les geef, bij Broodje Bewust waar ik de de beste lunch van Rotterdam maak of bij Venture Cafe waar ik ambassadeur ben. En je vindt mij natuurlijk al wandelend en pratend door Rotterdam voor ons project.

Walking and Talking is voor mij niet alleen een project waar ik aan bijdraag. Ik maak deel uit van de gemeenschap. Als internationale nieuwkomer begrijp ik onze problemen en uitdagingen echt. We leren elke week van elkaar. We delen onze gelukkige momenten, tips en trucs van Rotterdam en ons nieuwe land, of problemen die we aanpakken. We zijn allemaal op zoek naar onze nieuwe weg en ik voel hoe we daar komen door Walking and Talking."

Ontmoet je graag expats en statushouders? 

Ben je een sociaal dier, een mensenmens of een gangmaker? Introvert of juist extravert?
Ach, het maakt ons niet zoveel uit: als je maar kan praten én kan luisteren. 

Heb je een goed hart en wil je ons helpen groeien? Fantastisch fijn!

Aarzel niet om ons te contacteren voor een partnerschap.

Wil je wandelen, je Nederlands verbeteren en je netwerk en kennis over de stad uitbreiden? Welkom!

Volg ons op Facebook en neem deel aan Walking and Talking.