OVER ONS

Ons doel is om bij te dragen aan de integratie en gelijke kansen van volwassen tweedetaalleerders en het creëren van ontmoetingen en verbinding tussen stadsgenoten.

Initiatiefnemers van Walking and Talking

Walking & Talking is opgericht in Rotterdam in 2019 door Annelies Maris en Masha Neeteson-Nikolaeva.
Zij hebben Stichting Walking & Talking opgericht om het initiatief te professionaliseren en de impact ervan te vergroten.

Wij 2

FOUNDER

Masha Neeteson-Nikolaeva

Masha is een reiziger, ingenieur, vrijwilliger, filmmaker, plantenfanaat en fan van yoga in de hangmat.

"Oorspronkelijk kom ik uit Moskou, Rusland, waar ik hoofd was van een civiel-technische team. Toen ik naar Nederland verhuisde, heb ik een transitie in mijn carrière gemaakt. Nu kun je me vinden bij Accent Avondschool waar ik Engelse les geef, bij Broodje Bewust waar ik de de beste lunch van Rotterdam maak of bij Venture Cafe waar ik ambassadeur ben. En je vindt mij natuurlijk al wandelend en pratend door Rotterdam voor ons project.

Walking and Talking is voor mij niet alleen een project waar ik aan bijdraag. Ik maak deel uit van de gemeenschap. Als internationale nieuwkomer begrijp ik onze problemen en uitdagingen echt. We leren elke week van elkaar. We delen onze gelukkige momenten, tips en trucs van Rotterdam en ons nieuwe land, of problemen die we aanpakken. We zijn allemaal op zoek naar onze nieuwe weg en ik voel hoe we daar komen door Walking and Talking."

FOUNDER 

Annelies Maris

Annelies is Nederlands, marketinggericht, lerares, zwemmer, pannenkoekliefhebber en heeft een groot hart om bij te dragen aan mens en maatschappij.

"Zeven jaar lang was ik mede-verantwoordelijk voor de uitbouw en bedrijfsvoering van het landelijk trainingsbureau Erasmus Education.
In die tijd ben ik ook begonnen als vrijwilliger om nieuwe Nederlanders te helpen met de Nederlandse taal.

Tijdens mijn opleiding Communicatie en naast mijn werk ben ik altijd actief geweest als mede-initiatiefnemer van verschillende projecten.
Zo heb ik bijvoorbeeld een huisrestaurant in Zwolle gerund met als doel om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen.

Wandelen en praten combineert een paar liefdes voor mij: bijdragen aan het leven van anderen, buiten zijn en oprechte gesprekken voeren. Minder telefoontijd, meer gezamenlijke tijd!
Trots om mede-maker van deze beweging te zijn."